...

Wie zijn wij

Het Kamerorkest van het Noorden is een nieuw, professioneel, jong, internationaal en dynamisch ensemble.

Het kamerorkest is in 2016 opgericht en staat onder leiding van Teodora Nedyalkova (celliste) gevestigd in Groningen, de grootste stad van Noord-Nederland.

Het orkest bestaat uit strijkers, en krijgt nu versterking van blazers en slagwerk. De musici spelen gewoonlijk zonder dirigent waardoor ze op elkaar zijn ingespeeld zoals leden van een strijkkwartet.

Met het Kamerorkest van het Noorden vullen we een leegte in de muzikale infrastructuur in Noord Nederland. We benutten ons internationale netwerk om het culturele leven in Noord-Nederland te verrijken met kwalitatief hoogwaardige concerten, waarbij we het repertoire dat we spelen een nieuwe eigentijdse context geven. Ons orkest geeft de concerten op vernieuwde manieren vorm, door het publiek te stimuleren om op een creatievere manier naar muziek te luisteren. Ons orkest vindt het belangrijk om actuele presentatievormen te creëren die aansluiten bij de innovatie van de 21ste-eeuw. Ons belangrijkste doel is om klassieke muziek – oud en nieuw – op een aantrekkelijkere manier te delen met de jongere generaties en om onvergetelijke en unieke ervaringen te creëren voor de ervaren luisteraar.

Onze missie is om de schoonheid en eerlijkheid van muziek dichter bij het publiek te brengen door actief nieuwe presentatievormen te ontwikkelen en nieuwe manieren van samenwerking te verkennen. Ons ensemble presenteert concertprogramma’s die overwegend thematisch van aard zijn. Hedendaagse sociale kwesties hebben een grote invloed op ons creatieve proces.

Over ons

Wat wij doen

Kies een categorie, ontdek alle projecten!

 .
 
 

Ontmoet ons team

Bestuursleden van ons internationale en dynamische ensemble

Logo-color-2

Teodora Nedyalkova

Artistieke en Zakelijke Leiding

 
Logo-color-2

Bob Klaassen

Producent

 
 

Promotiemateriaal

Video

Maak gebruik van het volgende materiaal voor promotionele doeleinden.
Please make use of the following material for promotional purposes.

WORDT VRIEND

Wist u dat u Vriend kunt worden van het Kamerorkest van het Noorden?
Scroll to Top
Seraphinite AcceleratorOptimized by Seraphinite Accelerator
Turns on site high speed to be attractive for people and search engines.