Kamerorkest van het Noorden bij Noorderzon Kinderprogramma

 
 
 
 
 
 
 
 

Graag stellen wij u voor aan het nieuwe programma van het Kamerorkest van het Noorden: Drop after drop.
Het staat gepland voor de lente van 2023 en voor de eerste helft van het seizoen 2023/24.

Twintig strijkers van het ensemble, zangeres Maryana Golovchenko en dirigent Maxim Shalygin dragen het op aan de Oekraïense slachtoffers van de militaire invasie door Rusland. Op het programma staan werken van drie Oekraïense componisten: Valentin Silvestrov (1937, Kyiv), Sviatoslav Lunyov (1964, Kyiv) en Maxim Shalygin (1985, Dniprodzerzhynsk). Maryana Golovchenko (1986, Kyiv) zingt tussen de stukken intermezzi als commentaar. Zij symboliseert de stem van verleden, heden en toekomst. Maxim Shalygin kiest de teksten en componeert de muziek. Hij smeedt de composities samen tot één verhaal.

  

We zijn verheugd aan te kondigen dat het Kamerorkest van het Noorden “Leiders van het Kamerorkest van het Noorden” zal uitvoeren tijdens het Noorderzon Kinderprogramma. Sluit je aan voor een betoverende muzikale ervaring op 28 augustus en 1 september, met uitvoeringen om 13:30, 14:30 en 15:30.

Breng je kinderen mee en laat ze betoveren door de magie van muziek in een heerlijke omgeving.

Blijf op de hoogte voor meer updates en tot ziens!

  
 
 
 
 
 
 
 

Mei 2024

 
 
 
 
 
 
 
 
 

20:30

donderdag 2 mei 2024 | Catharinakerk, Roden

20:30

vrijdag 3 mei | Walburgiskerk Zutphen
(aangepast programma in samenwerking met CelloWercken, Zutphen)

21:00

zaterdag 4 mei 2024 | SPOT/ De Oosterpoort Kleine Zaal

28 augustus en 1 september

om 13:30, 14:30 en 15:30

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

zondag 22 september 2024 | Nieuwe Kerk, Den Haag
(in samenwerking met Classical NOW!)

Het programma duurt een uur en wordt aan één stuk uitgevoerd zonder applaus tussen de stukken. Het concert krijgt een indrukwekkende vormgeving. In het halfdonker, waar mogelijk met kaarslicht, herdenken de musici met het publiek de onschuldige slachtoffers van de wrede en zinloze oorlog. Het programma is emotioneel intens, maar dompelt de luisteraar ook onder in een steeds diepere meditatie. 

 
 
 

Met prachtige melodieuze muziek wordt stilgestaan bij de vreselijke verschrikkingen van oorlog, bij de onschuldige slachtoffers van alle oorlogen.

 

Subscribe to Our Newsletter

Scroll to Top