Na twee succesvolle voorstellingen tijdens ‘My First Festival’ in SPOT, Groningen ontstond het idee om dit programma van 30 minuten op diverse locaties uit te voeren en meer kinderen te bereiken om onze liefde van klassieke muziek te kunnen delen. 

Het programma bestaat uit de Don Quichot Suite voor strijkorkest (gespeeld door een strijkkwartet) geschrevendoorbarokcomponistGeorgPhilippTelemanngebaseerdophetboek van Miguel de Cervantes: De vernuftige edelman Don Quichot van La Mancha.
Deze muziek is een feest voor zowel het (jonge) publiek als de musici. Telemanns ‘muzikale grapjes’ geven de musici een aanknopingspunt om de kinderen actief te betrekken in de voorstelling. Het verhaal van de Spaanse edelman wordt op een interactieve manier verteld in de muziek en letterlijk door een van de muzikanten. Zo mogen kinderen als windmolens meebewegen, rond de musici rennen of kunnen ze bijvoorbeeld een ezel of een paard in de muziek herkennen. Ze kunnen ontdekken hoe de ‘liefde zuchten’ van de verliefde Don Quichot in de muziek terug te horen zijn en hoe muziek heel veel verschillende gevoelens kan uitdrukken.

Wij geloven dat klassieke muziek net zo levendig, spannend en toegankelijk kan zijn als hedendaagse popmuziek, en daarom komen we graag naar de kinderen toe.

Wie zijn wij?
Strijkkwartet van het Kamerorkest van het Noorden

Xenia Gogu – eerste viool
Eline de Vries- tweede viool
Luca Altdorfer- altviool en verteller
Teodora Nedyalkova- cello

Tussen 20 en 30 maart 2023, gaan we 30! Knderconcerten geven & rond 1000! kinderen bereiken op 23! kinderdagverblijven in Groningen, Haren en in het Westerkwartier.