Na twee succesvolle voorstellingen tijdens ‘My First Festival’ in SPOT, Groningen ontstond het idee om dit programma van 30 minuten op diverse locaties uit te voeren en meer kinderen te bereiken om onze liefde van klassieke muziek te kunnen delen. 

Het programma bestaat uit Don Quixote suite voor strijkkwartet geschreven door baroque componist Georg Philipp Telemann. Deze muziek is zeer toegankelijk voor iedereen; Telemann heeft het met veel muzikale grap en vrijheid gecomponeerd wat biedt voor beide – de musici en publiek – een creative platform om elkaar te uiten. Het verhaal van de Spaanse edelman werd in een interactieve manier verteld in de muziek en letterlijk door een van de muzikanten. Zo mogen kinderen als windmolen meebewegen, rond de musici rennen of is bijvoorbeeld een ezel of een paard in de muziek te horen. Ze kunnen horen hoe de verliefde Don Quixote’s liefdes zuchten werden in de muziek uitgevoerd en hoe diverse gevoelens in het muziek werden uitgedrukt. 

Wij geloven dat klassieke muziek net zo levendig, spannend en toegankelijk kan zijn als hedendaagse popmuziek, en daarom spelen we graag op locaties waar kinderen zich op hun gemak zullen voelen.

Als u geïnteresseerd bent in dit initiatief, neem dan contact met ons op!

Meer informatie komt binnenkort!