GENESIS –A NEW BEGINNING

“Van Niets Iets maken” – Kunstenaars uit diverse disciplines bundelen hun krachten voor Genesis – a new beginning. De jonge musici van Kamerorkest van het Noorden werken samen met Tatiana Koleva (marimba), Eduardo Canto Arce (viool) en Guus Kuijer (verteller).

Guus Kuijer ken je misschien van zijn kinderboeken over Madelief en Polleke, maar ook van zijn reeks De Bijbel voor ongelovigen. De tekst van Kuijers eerste deel van de bijbel Genesis vormen de verhalende basislijn van dit bijzondere concert. In het eerste deel voert de internationaal vermaarde marimbaspeler Tatiana Koleva de speciaal voor haar geschreven virtuoze compositie Genesis uit van Martin Georgiev. In het tweede deel soleert violist Eduardo Canto tijdens het betoverende Chiaroscuro van Kancheli.

Met muziek, tekst, licht en videovormgeving word je meegenomen naar een betoverende wereld. Terug naar het allereerste begin…

Elsina Jansen (regie), Liza Renee (VJ) & muziek van Gya Kancheli (Chiaroscuro) en Martin Georgiev (Genesis).